ekoistan

Ekostaden Augustenborg

Ekostaden Augustenborg är unik på flera sätt. Det är ett av världens främsta och mest omtalade bostadsområden för ekologisk och social omställning tillika ett av Malmös starkaste varumärken. 

Ekostaden Augustenborg

Det är också ett bostadsområde i den absoluta framkanten vad det gäller innovation inom stadsplanering, bostäder och levnadsmiljö – detta i den starkast växande och mest intressanta regionen i Sverige.

Ekostaden Augustenborg har också prisats både nationellt och internationellt – bland annat genom SABOs miljöpris och FNs World Habitat Award. Varje år passerar stora mängder av studiebesök från andra bostadsbolag, stadsplanerare, kommuner och verksamheter som vill dra nytta av våra kunskaper.

Denna enorma exponering mot yttervärde gör att de insatser som görs inom Ekostaden till en fantastisk möjlighet kan nå ut till, påverka och influera en enorm mängd aktörer, inte bara i Sverige, utan även utomlands. Exponeringen gör även Ekostaden till en utmärkt exponeringsplats och test-bed för innovativa lösningar miljölösningar. Genom våra många kontaktytor till universitet och högskolor i området, pågår även ständigt mängder av forskningsprojekt i Ekostaden, där innovativa lösningar kan undersökas och utvärderas i full skala.

På Ekoistan kan du läsa mer om pågående och avklarade projekt inom Ekostaden och hitta rätt med hjälp av Ekostadskartan. Ekostadskartan finns även i utskrivningsbar version.

Vill du veta mer om eller besöka Ekostaden Augustenborg?

Scandinavian Green Roof Institute erbjuder  guidade turer i Ekostaden Augustenborg och på den närliggande Augustenborgs Botaniska Takträdgård.

Se här för mer information om studiebesök.

Vill du testa din gröna innovation i Ekostaden?

Vi strävar ständigt efter att göra Ekostaden än mer hållbar och för att området ska vara en dynamisk testbed för morgondagens miljöteknik. Hör av dig till oss för att undersöka möjligheten till kreativa samarbeten! Kontaktperson är Frida Persson Boonkaew: frida.persson(@)mkbfastighet.se

-->