ekoistan

Greenhouse

Greenhouse_galleri_2_liten

Greenhouse – en ekologisk höjdare!

Greenhouse i Ekostaden Augustenborg möjliggör en modern och klimatsmart livsstil. Här skapas ett boende som är innovativt inom energi, miljöteknik, odling, livsstilsfrågor och social gemenskap. I Greenhouse visar vi att stadsodlingstrenden är här för att stanna och skapar förutsättningar för odling på bredden, höjden och tvären - i gemenskap och individuellt.

Greenhouse ska bli ett passivhus med bland annat gröna tak och tak med solceller samt separat mätning, debitering och visualisering av varmvatten- och elförbrukning.

Projektet består av tre sammanhängande delar: ett fjortonvåningshus med ca 34 lägenheter, tolv etagelägenheter samt det gamla tvätteriet/förrådet med ekoprofilförskola och teater. Den genomgående tanken i Greenhouse är att teknik och beteende kompletterar varandra. Resultatet blir ett innovativt spjutspetsprojekt för hållbart boende där det är lätt att göra rätt.

Greenhouse_galleri_1_liten

Byggnation inleds under 2013 och inflytt är beräknat till hösten 2015 till våren 2016. Information om lägenheter i Greenhouse hittar du på MKBs hemsida.

Är du intresserad av att bo i Greenhouse anmäler du ditt intresse på Boplats syd.

-->